tisdag 9 augusti 2011

Rasspecial i Tollarp

Då var den årliga rasspecialen till ända. Fredagens avelsforum var helt suverän! Eva Borg kan verkligen förklara och leva sig in i rasen och dess utseende. Det var en mycket intressant föreläsning som byggde på det nya raskompendiet (där Ixion är med på 2 bilder ;-) ) vilket användes under dommarkonferansen som hölls i oktober 2010. På lördagen liksom på söndagen var det utställning på schemat samt diverse andra kurser och aktiviteter. Själv var jag o Ixion på utställningen under lördagen. Resultat mässigt blev det som väntat - Excellent o oplacerad. Men det positiva med det hela var att Ixion gick riktigt bra i ringen! Efter en rejäl formsvacka - då främst hos matte!! under våren kändes det nu riktigt bra! Så härnäst väntar Ronneby på söndag den 14/8. Sofiero i sept o några inofficiella utställningar med Fricco under hösten.

Så här ser det ut på "campingplatsen" dvs parkeringen utanför klubbstugan i Tollarp.

Grillning det hör utställningen till! Här är det Anders som står vid grillen.


Dommare under både lördagen och söndagen var Lars Adeheimer som körde med öppen kritik. Här förklarar han hur han tänkte när dessa valpar skulle bedömmas.
















Iår fokuserade jag min kameralins mot publiken :-) Oftast fotas ju hundarna men jag tycker det är intressant med människor likväl som med hundar. Så årets skörd av publika bilder kommer här nedan.







Så här fint var rasklubbens egna försäljningstält! Med möjlighet att köpa rosetter för första gången, hoppas verkligen den möjligheten är här för att stanna!!!


Runt utställningsringen såg man det här. Tält, tält o ännu mera tält. Om man nu inte ville sitta i solgasset vilket den enda tältfria sidan innebar, ja då fick man som jag den här utsikten. Det var verkligen snällt av tältägaren att öppna upp tältet, på så vis kunde man trots allt följa med i bedömningen :-)


Kunde inte låta bli att ta detta kort! Alf o Lenas hund blev dagens bästa hane o då de hade händerna fulla med priser hängde Alf rosetten i tröjan! Vilken toppenbild hihi.


Som sig bör avslutades utställningsdagen med bus i trädgården!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar