onsdag 12 september 2018

Bil elände!


Vissa dagar ska man uppenbarligen inte stiga upp överhuvudtaget!
Igår när jag körde hem från Helsingborg (jobbar där fram tills 2/10) började bilen bete sig underligt just då jag skulle göra en omkörning. Lampor börjar lysa o varningslarm gå ingång samtidigt som bilen börjar skaka så fort man tryckte på gaspedalen. All kraft i motorn tog bara tvärt slut. Lyckades iallafall ta mig hem även om bilen inte tyckte det var så kul.
Idag på morgonen ringer jag försäkringsbolaget för det här lär ju bli dyrt - motorhaveri är ju inte att leka med! Ringer därefter verkstaden där de i stort sett förbjuder mig att köra en meter till med en motor som beter sig på detta vis. Ringer bärgare då jag tydligen hade något som kallades mobilitetsgaranti bara för att jag servat bilen på verkstaden. Bärgaren kommer o konstaterar att näe den där bilen är inte frisk, den behöver till doktorn ;-) Så nu har jag åkt med en bärgare för första gången!
Väl på verkstaden var det till att försöka fixa så att jag fick antingen en hyrbil eller ngn form av lånebil. Då visar det sig återigen att den där mobilitetsgarantin var riktigt bra! De fixade fram en gratis bil som jag fick ha i 3 arbetsdagar - dvs fram till måndag!!! För vem vet hur långt tid det skulle ta med bilen... Kör hem med lånebilen, sen var det bara till att försöka ta det piano för hur dyrt den än blir så kan jag ju inte göra ngt mer, självrisken på 7000:- ja den får man ju försöka gräva fram på ngt sätt - bara felet nu täcks av försäkringen....
Blev alldeles kallsvettig när telefonen ringer strax efter 15 o jag ser att det är verkstaden - HJÄLP nu har de hittat felet o ska meddela domen! En ytterst trevlig röst förkunnar att nu har de troligen hittat felet.... De ska bara åtgärda o provköra bilen. - MEN då det inte kommer att kosta mer än ca 3000:- är det väl ingen idé att ta det via försäkringsbolaget frågar den trevliga rösten? Jag blir alldeles ställd! 3000:-??? Trodde ju minst att det skulle gå på en nolla till. Nä för tusan inget försäkringsbolag - min självrisk är ju 7000:- (pga mil antalet). Ja men va bra fortsätter rösten ja då kontaktar vi dig när bilen är klar. Prick kl 16:00 får jag ett sms att nu är bilen klar! Åker tillbaka till verkstaden, lämnar åter lånebilen - de ser lite undrande ut - redan klar? Japp :-) Går vidare till servicedisken för att hämta bilen, går igenom vad de har gjort o vad felet var osv. Ja, säger mannen bakom disken med felsökning, arbete o material då blir det 1635:- Jag får dagen andra chock!!
Men ibland ska man tydligen ha tur... Så jag åker hem o testar ett Casino online då vänner på fb tycker jag ska köpa en lott o vinner 300:- Tror jag kommer sova gott inatt!
Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar